Groothandel & importeur
in delicatessen!
T. +31 (0)13 536 1564
M. +31 (0)6 445 03 174
E. info@gustonl.nl
Inloggen
>Producten >

Wijnen

Wijnen

Rossi (rood)

Italië staat bekend om zijn regio's waar wijn wordt geproduceerd en diversen soorten inheemse druiven worden geteeld. Om rode wijn te verkrijgen wordt most gedurende een bepaalde periode met de druivenschillen vergist. De kleurstoffen in de schil geven de wijn een rode kleur. De rode tint van wijn wordt bepaald door onder andere het gebruikte druivenras die zorgvuldig geselecteerd zijn. Rode wijn gaat goed gepaard met een lekker stuk vlees of kaas en is onmisbaar bij een Italiaans diner!

Bianci (wit)

Bij de vorming van witte wijn wordt de most vrijgehouden van schillen, steeltjes en pitten. Het druivensap dat ontstaat bevat weinig tot geen kleurstof en zal de wijn dus vrijwel geen kleur meegeven. Deze witte wijnen zijn onmisbaar bij vis of gevogelte en na een glas weet u wel waarom!

Rosati (rosé)

De Rosati krijgt haar kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap (de most) blijven dan bij de bereiding van rode wijn. Tijdens de traditionele vinificatie worden de druiven gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. rosé. De beperkte hoeveelheid tannine in rosé maakt dat zij fris en licht is, maar toch met zekere stevigheid gedronken kan worden. Rose is een zeer veelzijdige wijnsoort en wordt steeds vaker gecombineerd met salades, vis, pasta, gevogelte of wit vlees.

Spumanti (mousserend)

Spumanti is een wijnsoort waarin zich koolzuurgas bevindt dat zorgt voor een aangenaam lichte bubbel. Er is veel verschil in kwaliteit en dat is waar Gustonl voor staat. De smaken van een echte Spumanti zijn zeer uiteenlopend en de zoetheid kan variëren van droog tot zoet. Deze wijnsoort is uitermate geschikt om te drinken bij vruchten, dessert of op het terras.

Passiti & Likeuren (dessert)

Met Passiti wijn wordt een zoetere tot echt zoete wijn aangeduid. Ze zijn zoet omdat er tijdens de fermentatie alcohol toegevoegd wordt, waardoor het fermentatieproces stopt. Deze wijnsoort wordt vaak bij de laatste gang van het diner geserveerd.